Mínim 4 lletres

Re-viure

Activitats educatives

Conèixer com era la vida a Tàrraco, a partir de les creences i tradicions a l'entorn de la mort.

2 h

Educació Secundària - Batxillerat - Cicle Superior - Cicle Mitjà - Educació en el lleure - Famílies - Altres grups

Taller d'investigació

Museu i Necròpolis Paleocristians

Av. de Ramón y Cajal, 84. 43005 TarragonaCom arribar

Descripció

Convertits en investigadors, els participants hauran d’esbrinar quina història s’amaga darrera d’algunes de les restes funeràries que es van recuperar a les excavacions de la Necròpolis Paleocristiana de Tàrraco. Partint d’una sèrie d’evidències, hauran de consultar diferents fonts, que els aniran aportant noves dades, les quals, un cop analitzades en conjunt, els permetran re-viure la història d’aquestes persones: els seus noms, les edats, les professions o, fins i tot, l’aparença física. Per finalitzar, una posta en comú dels personatges estudiats els permetrà apropar-se al coneixement de Tàrraco.
Una proposta que permet, també, apropar-se a la importància de la mort en totes les cultures.


Contingut:

- Amb el format d’un laboratori d’investigació, s’organitzen sis equips de treball que elaboraran la recerca sobre sis personatges.

- El treball de recerca es realitza a través de diferents “departaments”: el d’arqueologia, on podran conèixer els diferents tipus d’enterraments existents en època romana; el d’antropologia física, per conèixer les característiques físiques o l’edat del difunt; el de simbologia, on conèixer els rituals entorn a la mort i interpretar els missatges iconogràfics  i el d’epigrafia, on es recuperen els noms i les dades sobre els diferents personatges. Els participants han de consultar aquest “departaments”, per tal de completar la informació dels seus personatges i resoldre els seus casos.

- Utilització d’imatges i reproduccions de materials recuperats ala Necròpolis paleocristiana, alguns dels quals es troben exposats a l’actual exposició “El món de la mort”, com a punt de partida de l’activitat.

- Posada en comú dels resultats dels diferents grups, amb l’objectiu d’obtenir una visió global, analitzant el tema des del punt de vista més adient per a cada grup.

Objectius

- Inculcar l’esperit d’investigació, aprenent a extreure dades a partir de l’anàlisi directe i indirecte de diferents materials.

- Conèixer el mètode científic de l’arqueologia, i entendre-la com una ciència multidisciplinària.

- Apropar els continguts del Museu d’una manera atractiva i entenedora.

- Conscienciar sobre la importància del rigor i l’objectivitat  en la recerca i l’anàlisi dels fets històrics.

- Valorar el nostre passat i el patrimoni.

- Fomentar el treball en equip, i la col·laboració entre diferents grups.

Grups

màxim 30 persones.

Preus

80 € (grups inferiors a 20)
4 € per persona (grups superiors a 20)

Consulta condicions especials:

Reserves

977 25 15 15
mnat@gencat.cat

Idiomes

Català
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar