Mínim 4 lletres

Per Júpiter!'entrarem a l'Olimp?

Activitats educatives

Una introducció al món de la mitologia clàssica.

1 h 30 min

Educació en el lleure - Famílies - Cicle Inicial - Cicle Mitjà - Cicle Superior

Tinglado 4

Moll de Costa. Port de Tarragona 43004 TarragonaCom arribar

Descripció

A través de la narració de quatre històries de déus i herois -una d’amor (Apol·lo i Dafne), de lluita contra el monstre (Perseu ila Medusa), d’herois molt esforçats (Hèrcules i el lleó de Nèmea) i del cicle de la natura (Plutó i Prosèrpina)– i d’un joc-itinerari es proposa entrar en contacte amb el món de la mitologia clàssica i compartir l’Olimp, la residència sagrada. 


Contingut:

- Narració de quatre històries de déus i herois, que ens permeten introduir alguns dels personatges que formaran part del joc-itinerari .

- Joc-itinerari desenvolupat a les sales del Museu a partir dels protagonistes de les quatre històries explicades a la narració, en què el grup –dividit en quatre– ha de resoldre una sèrie de proves (12 en total) a través de les quals poder guanyar els diferents atributs dels déus que els permetran entrar a l’Olimp.

- Obtenció de les “caixes mitològiques” amb els elements de les quatre històries explicades –el cap dela Medusa, la corona de llorer d’Apol·lo, les flors de Prosèrpina i la pell del lleó de Nèmea– i arribada a l’Olimp.

Objectius

- Apropar els fonaments de les creences del món romà

- Introduir al coneixement dels déus olímpics i a la seva iconografia procedent de la ciutat romana de Tàrraco

- Presentar mites i llegendes generats a partir dels personatges mitològics, les seves històries en relació a les ciutats, els cicles de la vida, etc.

- Veure de quina manera la mitologia grega i romana formen part dels nostres referents culturals.

- Incitar l’interès pel patrimoni i la història.

Grups

màxim 30 persones

Preus

80 € (grups inferiors a 20)
4 € per persona (grups superiors a 20)

Reserves

977 25 15 15
mnat@gencat.cat
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar